Reklama

poniedziałek, 26 stycznia 2015

Sałatka gyrosowa

Sałatka, którą zrobiłem różni się od tej popularnej z kapustą pekińską. Moja jest równie smaczna, chociaż zawiera brokuły. Dodam jeszcze, że mięso zostało usmażone z domową przyprawą gyros.



Składniki:

- filet z kurczaka,

- biała część pora,

- 4 ogórki kiszone,

- brokuł,

- papryka czerwona,

- przyprawa do gyrosa,

- majonez,

- sól, pieprz,

- olej do podsmażenia mięsa.

Wykonanie:

Mięso pokroić na małe kawałki, obsypać przyprawą do gyrosa i obsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Brokuła podzielić na różyczki, wrzucić do wrzątku i chwilę obgotować. Pora pokroić w półplasterki i przelać na sitku wrzątkiem. Ogórki pokroić w zapałkę, a paprykę w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i dosmaczyć solą i pieprzem.

4 komentarze:

  1. Gyros to wspomnienie z wakacji ale raczej z przed kilku lat. Zawsze bardzo nam smakował ale w wersji z brokułami nigdy nie próbowałyśmy. Musi być świetna :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zupełnie inna wersja niż ta,którą znam,ale wygląda pysznie:)

    OdpowiedzUsuń