Reklama

sobota, 24 stycznia 2015

Quesadilla z pieczarkami

Fajne danie na spotkania towarzyskie albo kolację rodzinną. Takie, które może  powstać z tego, co mamy w lodówce. W moim przypadku akurat były to zalegające pieczarki. Całość zjedzona z sosem czosnkowym.



Składniki:

- tortille,

- pieczarki,

- ser żółty,

- ser feta,

- papryka czerwona,

- sól, pieprz.

Sos :

- jogurt naturalny mały,

- 1-2 łyżki majonezu,

- koperek,

- czosnek, sól, pieprz.

Wykonanie:

Pieczarki przesmażyć na patelni i przyprawić. Na tortillę zetrzeć trochę żółtego sera, nałożyć pieczarki, pokrojoną paprykę i pokruszyć fetę. Przykryć drugą tortillą i całość przełożyć na patelnię. Podgrzaną obrócić na drugą stronę. Zapieczoną pokroić na trójkąty i zjadać maczane w sosie czosnkowym.
Składniki sosu wymieszać i doprawić do smaku.

2 komentarze:

  1. Jeszcze nie robiłam,ale wielokrotnie widziałam podobne pomysły,muszę się wreszcie skusić:)

    OdpowiedzUsuń