Reklama

wtorek, 6 stycznia 2015

Owsianka jagodowa

W moim domu wszyscy chętnie jedzą owsianki. Chociaż najbardziej lubimy wersję najprostszą - tylko mleko, płatki i szczypta soli, to bywa, że przyjdzie ochota na owocową. Ta powstała z dodatkiem jagód zamrożonych przez moją mamę w sezonie letnim :)) Dodatek świeżej stevii delikatnie owsiankę dosłodził.



Składniki:

- 300 ml mleka,

- szklanka jagód,

- około 10 łyżek płatków owsianych,

- 2 gałązki stevii,


Wykonanie:

Mleko z jagodami i stevią zagotować. Wsypać płatki owsiane i mieszając gotować do porządanej gęstości. Na koniec wyjąć gałązki, rozłożyć do miseczek i cieszyć się letnim smakiem :))


Styczniowe Owsianki

6 komentarzy:

  1. Z jagodami to jadłam tylko w wersji budyniowej. Wygląda smakowicie, chociaż ja jagody to najbardziej lubię jeść same :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zdrowo i smacznie! :) Dzięki za dodanie wpisu do akcji. :)

    OdpowiedzUsuń