Owsianka jagodowa
10:46W moim domu wszyscy chętnie jedzą owsianki. Chociaż najbardziej lubimy wersję najprostszą - tylko mleko, płatki i szczypta soli, to bywa, że przyjdzie ochota na owocową. Ta powstała z dodatkiem jagód zamrożonych przez moją mamę w sezonie letnim :)) Dodatek świeżej stevii delikatnie owsiankę dosłodził.
Składniki:
- 300 ml mleka,
- szklanka jagód,
- około 10 łyżek płatków owsianych,
- 2 gałązki stevii,
Wykonanie:
Mleko z jagodami i stevią zagotować. Wsypać płatki owsiane i mieszając gotować do porządanej gęstości. Na koniec wyjąć gałązki, rozłożyć do miseczek i cieszyć się letnim smakiem :))
5 comments
Z jagodami to jadłam tylko w wersji budyniowej. Wygląda smakowicie, chociaż ja jagody to najbardziej lubię jeść same :)
OdpowiedzUsuńSamo zdrowie:)
OdpowiedzUsuńskąd masz jagody? tez chcę! :)
OdpowiedzUsuńKlasyk... Smaki dzieciństwa :D
OdpowiedzUsuńZdrowo i smacznie! :) Dzięki za dodanie wpisu do akcji. :)
OdpowiedzUsuń