Pasta jajeczna z awokado
12:22Kiedy próbowałem awokado w czystej postaci nie za bardzo przypadło mi do gustu. Zmieniłem zdanie, gdy zauważyłem na blogu Agusiowe Gotowanie tą właśnie pastę. Od siebie dodałem jeszcze rzodkiewki. Polecam, bo wyszło smacznie :)
Składniki:
- awokado ,
- 3 ugotowane jajka,
- 5 - 6 rzodkiewek,
- 1 ząbek czosnku,
- 1/2 cebuli,
- koperek, szczypiorek,
- sól, pieprz,
- sok z cytryny ( dałem z połowy ),
- 1 łyżka majonezu.
Wykonanie :
Awokado wydrążyć, rozgnieść widelcem i skropić sokiem z cytryny. Dodać pokrojone w kostkę jajka, rzodkiewki, cebulę i czosnek. Doprawić solą i dość obficie pieprzem. Na koniec wymieszać z posiekanym koperkiem, szczypiorkiem i majonezem.
2 comments
Ooo,widzę,że bardzo musiała Ci smakować:)bardzo mnie to cieszy.Dodatek rzodkiewek muszę odgapić haha
OdpowiedzUsuńZasmakowała i mam pomysł na następną wersję :)
OdpowiedzUsuń