Reklama

czwartek, 22 stycznia 2015

Sałatka krewetkowa, trochę spolszczona :)

Krewetki z polskim akcentem w postaci ogórka kiszonego i jabłka.
Jak dla mnie trafione połączenie smaków.


Składniki:

- krewetki w oleju czosnkowym,

- sałata lodowa,

- ogórki kiszone,

- kwaśne jabłko,

- szczypior.

Sos:

- 1 łyżka majonezu,

- 2 łyżki jogurtu naturalnego,

- sól, pieprz,

- szczypta czosnku mielonego,

- koperek.

Wykonanie:

W miseczkach ułożyć poszarpaną sałatę, dodać pokrojone w słupki jabłko i ogórki. Na wierzchu ułożyć krewetki i posypać szczypiorem. Przygotowanym sosem polać porcje sałatki. Smacznego

Walentynkowe menu

3 komentarze:

  1. Miseczki na pierwszy rzut oka wyglądają jak połówki awokado i szukałam dodatku awokado w składzie haha A sałatka zapowiada się ciekawie:)

    OdpowiedzUsuń