Reklama

poniedziałek, 12 stycznia 2015

Szaszłyki z łososiem

Szaszłyki w rybnej odsłonie mogą urozmaicić niejeden lekki posiłek. Robi je się i zjada równie szybko. Z dodatkiem surówki z ogórka i sałaty lodowej z winegretem smakowało wszystkim domownikom.



Ilość składników zależna od ilości porcji :

- filet z łososia,

- pieczarki,

- małe pomidory ( miałem rzymskie, ale lepsze będą koktajlowe )

- sól,

- pieprz cytrynowy,

- olej do smażenia.

Wykonanie:

Łososia pokroić w kostkę, pieczarki i pomidory w ćwiartki ( jeżeli są małe to używamy w całości ). Składniki na przemian nadziewamy na patyki do szaszłyków. Oprószamy solą i pieprzem cytrynowym, odstawiamy na 15 minut i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.

  Niskokaloryczny styczeń Zdrowy obiad Niskokaloryczny styczeń

3 komentarze:

  1. Szaszłyczki...ale pysznie:)wiesz,mam książkę z przepisamy tylko na szaszłyki i jeszcze nigdy z niej nie korzystałam:(

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja lubię różne szaszłyki, bo nie ma z nimi za dużo pracy :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Szaszłyki raczej się u nas nie pojawiają... ale te z łososiem bardziej nas przekonują :)

    OdpowiedzUsuń