Szaszłyki z łososiem
17:06Szaszłyki w rybnej odsłonie mogą urozmaicić niejeden lekki posiłek. Robi je się i zjada równie szybko. Z dodatkiem surówki z ogórka i sałaty lodowej z winegretem smakowało wszystkim domownikom.
Ilość składników zależna od ilości porcji :
- filet z łososia,
- pieczarki,
- małe pomidory ( miałem rzymskie, ale lepsze będą koktajlowe )
- sól,
- pieprz cytrynowy,
- olej do smażenia.
Wykonanie:
Łososia pokroić w kostkę, pieczarki i pomidory w ćwiartki ( jeżeli są małe to używamy w całości ). Składniki na przemian nadziewamy na patyki do szaszłyków. Oprószamy solą i pieprzem cytrynowym, odstawiamy na 15 minut i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
3 comments
Szaszłyczki...ale pysznie:)wiesz,mam książkę z przepisamy tylko na szaszłyki i jeszcze nigdy z niej nie korzystałam:(
OdpowiedzUsuńJa lubię różne szaszłyki, bo nie ma z nimi za dużo pracy :)
OdpowiedzUsuńSzaszłyki raczej się u nas nie pojawiają... ale te z łososiem bardziej nas przekonują :)
OdpowiedzUsuń