Reklama

czwartek, 1 stycznia 2015

Schabowe z ananasem i serem

Trochę bardziej wykwintne, ale jednak klasyczne. Kotlety schabowe zapiekane z serem.



Składniki:

- schab,

- jajka,

- bułka tarta,

- sól, pieprz,

- mielona słodka papryka, chilli,

- ananas w plastrach,

- papryka konserwowa,

- szczypiorek, natka pietruszki,

- olej do smażenia.

Wykonanie:

Dokładnych ilości nie podaję, bo wszystko zależy na ile osób robimy.
Schab pokroić na kotlety, każdy rozbić, posypać solą, pieprzem i paprykami , maczać w jajku i bułce tartej. Panierowane kotlety usmażyć na rozgrzanym oleju i przełożyć na blachę do pieczenia. Na każdy kotlet nałożyć pokrojoną w paski paprykę, krążek ananasa, szczypiorek wymieszany z natką i plaster żółtego sera. Zapiec w piekarniku do rozpuszczenia sera.

3 komentarze:

  1. Uwielbiam takie miesko. Ananas pasuje do tego idealnie ;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne jest,jadłam kiedyś takie mięsko:)

    OdpowiedzUsuń