Babeczki kukurydziane
18:18Przepis na babeczki z kaszki kukurydzianej znalazłem na blogu foodmania. Reszta składników też w domu była, więc nie pozostało nic innego jak je upiec.
Część zjedzona jeszcze na ciepło. Fajna odskocznia od mącznych wypieków ;)
Składniki:
- 1/2 szklanki kaszki kukurydzianej,
- 1/3 szklanki mleka,
- 1/2 banana,
- 1 ubite białko,
- garść suszonej żurawiny,
- 1 łyżka posiekanych liści świeżej stevi.
Wykonanie :
Mleko, banana i stevię zmiksować i wymieszać z kaszką i żurawiną. Odstawić na około pół godziny, po czym wymieszać z ubitym białkiem. Piec w silikonowych foremkach na babeczki około 30 minut.
4 comments
Mam jeszcze trochę mąki kukurydzianej gdzieś, babeczki to świetny pomysł :)
OdpowiedzUsuńooo jak mi miło! super babeczki, cieszę się, że Cię zainspirowałam! chętnie spróbowałabym takiej twojej babeczki :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajne,na śniadanie z kubkiem mleka:)
OdpowiedzUsuńPodobne babeczki często gościły i u nas na początku przygody z wypiekami bezglutenowymi ;) Nie odstraszyły nas, więc to znaczy, że były dobre :)
OdpowiedzUsuń