Reklama

sobota, 10 stycznia 2015

Babeczki kukurydziane

Przepis na babeczki z kaszki kukurydzianej znalazłem na blogu foodmania. Reszta składników też w domu była, więc nie pozostało nic innego jak je upiec.
Część zjedzona jeszcze na ciepło. Fajna odskocznia od  mącznych wypieków ;)



Składniki:

- 1/2 szklanki kaszki kukurydzianej,

- 1/3 szklanki mleka,

- 1/2 banana,

- 1 ubite białko,

- garść suszonej żurawiny,

- 1 łyżka posiekanych liści świeżej stevi.

Wykonanie :

Mleko, banana i stevię zmiksować i wymieszać z  kaszką i żurawiną. Odstawić na około pół godziny, po czym wymieszać z ubitym białkiem. Piec w silikonowych foremkach na babeczki około 30 minut.

4 komentarze:

  1. Mam jeszcze trochę mąki kukurydzianej gdzieś, babeczki to świetny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ooo jak mi miło! super babeczki, cieszę się, że Cię zainspirowałam! chętnie spróbowałabym takiej twojej babeczki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajne,na śniadanie z kubkiem mleka:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Podobne babeczki często gościły i u nas na początku przygody z wypiekami bezglutenowymi ;) Nie odstraszyły nas, więc to znaczy, że były dobre :)

    OdpowiedzUsuń