Pasta z awokado i fetą
19:17Powoli rozsmakowuję się w awokado. To jest druga propozycja na pastę, która również mi przypadła do gustu :)
- awokado,
- 200 g fety,
- sok z połowy cytryny,
- sól, chilli,
- pieprz ( dałem grubo mielony cytrynowy ),
- 1/2 strąka czerwonej papryki,
- garść oliwek ( dałem nadziewanych papryką).
Wykonanie:
Z awokado usunąć pestkę i wydrążyć miąższ. Razem z sokiem z cytryny i fetą rozgnieść widelcem. Dodać posiekaną w drobną kostkę paprykę i przyprawy. Na koniec posypać pokrojonymi w plasterki oliwkami.
6 comments
Super! :)
OdpowiedzUsuńostatnio robiłam Guacamole! Uwielbiam awokado :)
Pozdrawiam i zapraszam do mnie: http://passionatanyprice.blogspot.com/
Brawo,kolejna do wypróbowania:)
OdpowiedzUsuńPasty z awokado dość często goszczą ostatnio na blogach :) w ogóle nas to nie dziwi bo awokado jest pyszne.
OdpowiedzUsuńJa dopiero niedawno się przekonałem do awokado :)
UsuńTwój przepis mnie zainspirował - wyszły z tego pyszne babeczki z pastą z awokado i sera sałatkowego :) http://ktougoscimoichgosci.blogspot.com/2015/03/babeczki-z-pasta-z-awokado-i-sera.html
OdpowiedzUsuńTo bardzo mi miło :)
Usuń