Reklama

wtorek, 9 grudnia 2014

Chińszczyzna


Jak nie ma czasu to jest chińszczyzna.


Składniki:

- 2 woreczki ugotowanego ryżu,

- mrożonka mieszanka chińska ( dałem 600 g )

- 2 łyżki koncentratu ( dałem domowy przecier pomidorowy ok.1 szklanki ),

- 2 filety z kurczaka.

Marynata do kurczaka:

- 2 - 3 łyżki sosu sojowego,

- 1 łyżeczka pieprzu czosnkowego,

- 1 łyżeczka papryki słodkiej,

- 1/2- 1 łyżeczka chilli,

- 2 łyżki syropu imbirowego,

- 2 - 3 łyżki soku z cytryny,

- 2 łyżki oleju.

Wykonanie:

Mięso pokroić na paski i wymieszać z marynatą. Rozgrzać garnek lub wysoką patelnię, wrzucić mięso z marynatą i podsmażyć. Dodać mieszankę i dusić prawie do miękkości warzyw. Wlać przecier lub wymieszany z wodą koncentrat, dosmaczyć i zjadać z ryżem.

1 komentarz: