Reklama

czwartek, 18 grudnia 2014

Filet z kurczaka zapiekany z fetą

Takie danie od wielu lat gości na stole, w moim domu. Można je przygotować na święta, uroczystości rodzinne, na obiad, a nawet na grilla. Nie jest skomplikowane, dobrze wygląda i zawsze smakuje.



Składniki :

- filet z kurczaka,

- ser feta ( ja użyłem marynowanego),

- pomidory,

- świeża bazylia i tymianek,

- zioła prowansalskie,

- olej ( użyłem z marynowanej fety ).




                               
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       


 Wykonanie:

Filet z kurczaka pokroić na plastry, obsypać ziołami i delikatnie obsmażyć na patelni. Przełożyć na blachę do pieczenia, posypać świeżym tymiankiem, nałożyć po plastrze fety i pomidora, posypać świeżą bazylią i zapiec w piekarniku. Oczywiście najlepsze są pomidory w sezonie letnim, ale jak najdzie ochota to i teraz smakują. Smacznego

2 komentarze:

  1. Rzeczywiście wygląda pysznie. :) Ja kilka dni temu miałam podobny obiad - filet zapiekany z pieczarkami i porem, też polecam a Twoją wersję z miłości do sera feta na pewno przetestuję. :)

    OdpowiedzUsuń