Filet z kurczaka zapiekany z fetą
15:51Takie danie od wielu lat gości na stole, w moim domu. Można je przygotować na święta, uroczystości rodzinne, na obiad, a nawet na grilla. Nie jest skomplikowane, dobrze wygląda i zawsze smakuje.
Składniki :
- filet z kurczaka,
- ser feta ( ja użyłem marynowanego),
- pomidory,
- świeża bazylia i tymianek,
- zioła prowansalskie,
- olej ( użyłem z marynowanej fety ).
Wykonanie:
Filet z kurczaka pokroić na plastry, obsypać ziołami i delikatnie obsmażyć na patelni. Przełożyć na blachę do pieczenia, posypać świeżym tymiankiem, nałożyć po plastrze fety i pomidora, posypać świeżą bazylią i zapiec w piekarniku. Oczywiście najlepsze są pomidory w sezonie letnim, ale jak najdzie ochota to i teraz smakują. Smacznego
2 comments
Rzeczywiście wygląda pysznie. :) Ja kilka dni temu miałam podobny obiad - filet zapiekany z pieczarkami i porem, też polecam a Twoją wersję z miłości do sera feta na pewno przetestuję. :)
OdpowiedzUsuńMmmm, zgłodniałam :-)
OdpowiedzUsuń