Reklama

piątek, 19 grudnia 2014

Piernik staropolski

Nadszedł czas pieczenia piernika z tego ciasta, które należy podzielić na 3-4 części, rozwałkować i każdą osobno upiec na dużej blasze. Upieczone blaty piernika położyć jeden na drugim, podzielić w poprzek na trzy lub wzdłuż na pół.
Ja dzielę na trzy pierniki. Każdy blat posmarować powidłami, oblać czekoladą lub polewą, zawinąć i odłożyć do lodówki. Właściwie to ten piernik jest już mięciutki na drugi dzień, ale z każdym kolejnym nabiera większego smaku.
Bardzo polecam :)







Ten najbardziej udekorowany piernik to dzieło mojego młodszego brata . Gwiazdor z choinkami :)


Piernik świąteczny, piernik staropolski na święta Korzenne przysmaki Wigilijny Piernik 2014 Wigilia 2014
zBLOGowani.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz