Reklama

niedziela, 1 lutego 2015

Sałatka z tortellini

Smaczna sałatka, taka trochę w wiosennym wydaniu za sprawą świeżego koperku i rzodkiewek. Przyznam, że to pierwsza z tortellini, ale pewnie nie ostatnia.




Składniki:

- 200 g tortellini z mięsem,

- kukurydza,

- 4 ugotowane jajka,

- pęczek rzodkiewek,

- 6 ogórków konserwowych,

- świeży koperek,

- sól, dużo pieprzu,

- majonez.

Wykonanie:

Tortellini ugotować,wystudzić i przełożyć do miski. Dodać kukurydzę, pokrojone w kostkę ogórki, rzodkiewki i jajka. Dodać przyprawy, koperek i majonez. Całość wymieszać i schłodzić.

Walentynkowe menu

3 komentarze:

  1. Czesto daję tortellini do sałatek, pyszne są. Zmieniając farsz tortellini zmieniamy też smak sałatki

    OdpowiedzUsuń
  2. Czesto daję tortellini do sałatek, pyszne są. Zmieniając farsz tortellini zmieniamy też smak sałatki

    OdpowiedzUsuń
  3. Tortellini świetnie się sprawdza w sałatkach:)

    OdpowiedzUsuń