Reklama

środa, 25 lutego 2015

Grzanka z omletem i fetą

Kiedy znudziła nam się zwykła jajecznica na śniadanie, to proponuję tost z omletem i fetą. Smaczne, szybkie i zdrowe. Smakuje jedzone na gorąco w domu, ale niezłe będzie na zimno, " do zabrania ze sobą " :)



Składniki :

- 2 kromki chleba tostowego pełnoziarnistego,

- 1 duże jajko,

- plaster fety,

- łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką,

- gałązka świeżego tymianku,

- sól, pieprz,

- łyżeczka oleju do smażenia,

- sałata roszponka.

Wykonanie :

Jajko dokładnie roztrzepać, dodać przyprawy i pokrojoną fetę. Wymieszać i wylać na rozgrzaną patelnię z olejem. Najlepiej przechylając ją na jedną stronę, aby nie zrobił się cienki naleśnik :). Chleb opiec w tosterze. Teraz omlet razem z sałatą włożyć między grzanki, albo tak jak ja na grzanki. Smacznego :)


(Nie) nudna kanapka ed II Zdrowa przekąska

11 komentarzy: