Reklama

sobota, 29 listopada 2014

Kremowa zupa pieczarkowa

Na coraz chłodniejsze dni najlepsza będzie zupa, może pieczarkowa?


Składniki:

- 1 marchew,

- kawałek selera i pora,

- 1 pietruszka,

- po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu,

- przyprawa warzywna,

- ok. 400 g pieczarek,

- 1 łyżka masła,

- ok. 150 g ugotowanego makaronu,

- natka pietruszki.

Wykonanie:

Włoszczyznę obrać i ugotować w wodzie z przyprawami. Pieczarki pokroić w plasterki i obsmażyć na maśle,natomiast nóżki drobno posiekać i dodać do wywaru. Cały wywar zmiksować. Przełożyć do garnka, zagotować, dołożyć przesmażone pieczarki, makaron  i ewentualnie dosmaczyć. Przed podaniem posypać natką. Smacznego

Wegetariański obiad IV

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz