Reklama

sobota, 15 listopada 2014

Kaszka kukurydziana zapiekana z jabłkiem

Właśnie zjadłem pyszne drugie śniadanie. Przepis zaczerpnięty z tego bloga, ja zmieniłem banany na mus jabłkowy i dodałem granolę jabłkowo - cynamonową.


 Składniki:

- 6 łyżek kaszki kukurydzianej,

- 1 szklanka mleka,

- 2 gałązki świeżej stewii,

- mus jabłkowy,

- cynamon,

- 3 łyżki granoli jabłkowo - cynamonowej,

- garść orzechów włoskich.


Sposób wykonania:

Zagotować mleko ze stewią, wsypać kaszkę i gotować do zgęstnienia. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i wyłożyć połowę polenty. Na to porcję musu jabłkowego, kolejną porcję polenty i trochę musu na górę. Całość zapiec w piekarniku. Przed jedzieniem posypać chrupiącom granolą i orzechami.



W orzechowym raju 3

2 komentarze:

  1. uwielbiam kaszke kukurydziana, super :)

    OdpowiedzUsuń
  2. o, tak idealne drugie śniadanko. szybkie, zdrowe i przepyszne! :)

    OdpowiedzUsuń