Kaszka kukurydziana zapiekana z jabłkiem
11:56Właśnie zjadłem pyszne drugie śniadanie. Przepis zaczerpnięty z tego bloga, ja zmieniłem banany na mus jabłkowy i dodałem granolę jabłkowo - cynamonową.
Składniki:
- 6 łyżek kaszki kukurydzianej,
- 1 szklanka mleka,
- 2 gałązki świeżej stewii,
- mus jabłkowy,
- cynamon,
- 3 łyżki granoli jabłkowo - cynamonowej,
- garść orzechów włoskich.
Sposób wykonania:
Zagotować mleko ze stewią, wsypać kaszkę i gotować do zgęstnienia. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i wyłożyć połowę polenty. Na to porcję musu jabłkowego, kolejną porcję polenty i trochę musu na górę. Całość zapiec w piekarniku. Przed jedzieniem posypać chrupiącom granolą i orzechami.
2 comments
uwielbiam kaszke kukurydziana, super :)
OdpowiedzUsuńo, tak idealne drugie śniadanko. szybkie, zdrowe i przepyszne! :)
OdpowiedzUsuń