Zrazy z szynki
15:01Doskonały niedzielny obiad.
Składniki:
- 1,5 kg mięsa z szynki wieprzowej,
- 2 cebule,
- 3-4 ogórki kiszone
- kiełbasa meksykańska,
- kabanosy peperoni,
- sól, pieprz,
- trochę oleju do podsmażenia,
- mąka do zaciągnięcia sosu.
Sposób przygotowania:
Mięso pokroić na plastry, rozbić, posypać solą i pieprzem. Cebulę pokroić na półplasterki, ogórki i kiełbaski w ukośne plastry. Na plaster mięsa nałożyć każdy z dodatków, zwinąć roladkę, ewentualnie spiąć wykałaczką ( ja osobiście tak robiłem). Przygotowane zrazy obsmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano,jeśli zostały dodatki to również je dorzucić. Przełożyć wszystko do garnka.Patelnię zalać wodą ,zagotować,aby zebrać z niej cały smak po mięsie i dolać do garnka z mięsem. Dusić do miękkości uzupełniając co jakiś czas wodę. Następnie powstały sos zagęścić mąką i całość zagotować. Smacznego.
3 comments
Super, uwilbiam takie obiadki!
OdpowiedzUsuńDzięki za przepis, było pyszne i smakowało całej rodzince :)
OdpowiedzUsuńPyszne zrazy z szynki .prezentują się bardzo smakowicie a przede wszystkim są szybkie w wykonaniu .
OdpowiedzUsuńTakie zrazy to ja bardzo lubię ...