Reklama

niedziela, 19 października 2014

Sałatka z leśnymi grzybkami marynowanymi

Sałatka jarzynowa z tegorocznymi grzybkami marynowanymi. Za ich sprawą sałatka nabiera ostrego smaku i znika w szybkim tempie.



Składniki:

- 1 słoik grzybków marynowanych ( podgrzybki),

- 2 średnie ziemniaki ugotowane w mundurkach,

- 2 marchewki,

- mały kawałek selera,

- 1 pietruszka,

- 2 jajka,

- 1 małe, kwaśne jabłko,

- 2 łyżki majonezu,

- 1 łyżka musztardy sarepskiej,

- sól, pieprz.


Sposób przygotowania:

Marchew, seler, pietruszkę obrać i ugotować, po czym razem z ziemniakami i jabłkiem pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, posiekać i dodać do warzyw. Grzybki osączyć z zalewy, przepłukać zimną wodą, również posiekać. Wszystko dosmaczyć majonezem, musztardą, solą i pieprzem. Wymieszać i schłodzić w lodówce.


Grzyby Przetwory na widelcu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz