Roladki ze schabu
17:47Znakomite jako danie obiadowe, ale po wystygnięciu możemy zjeść je na kanapce. W wersji z ryżem możemy je zabrać na wynos ;)
Składniki:
- schab bez kości,
- pomidory suszone z domowej spiżarni,
- polędwica łososiowa,
- mozzarella,
- sól, pieprz kolorowy,
- zioła prowansalskie,
- świeży tymianek,
- olej do smażenia.
Sposób przygotowania:
Schab pokroić na plastry i rozbić, najlepiej przez folię, aby nie porobić dziur. Każdy kawałek posypać ziołami, solą i pieprzem, a na środek nałożyć po plastrze polędwicy, mozzarelli i dwa suszone pomidory bez skórki. Zwinąć roladki, starając się, żeby ser był całkowicie zakryty, co zapobiegnie wypłynięciu podczas smażenia. Na patelni rozgrzać olej, dolewając dla smaku trochę oleju z pomidorów, wrzucić parę gałązek tymianku i obsmażyć roladki z każdej strony. Wlać trochę wody i poddusić do miękkości. Jeżeli ma być to danie obiadowe sos można dodatkowo zaciągnąć mąką. Smacznego
1 comments
Wygląda tak apetycznie, że raczej mała szansa na zjedzenie później w kanapce :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Jacek