Reklama

poniedziałek, 20 października 2014

Roladki ze schabu

Znakomite jako danie obiadowe, ale po wystygnięciu możemy zjeść je na kanapce. W wersji z ryżem możemy je zabrać na wynos ;)


 Składniki:

- schab bez kości,

- pomidory suszone z domowej spiżarni,

- polędwica łososiowa,

- mozzarella,

- sól, pieprz kolorowy,

- zioła prowansalskie,

- świeży tymianek,

- olej do smażenia.


Sposób przygotowania:

Schab pokroić na plastry i rozbić, najlepiej przez folię, aby nie porobić dziur. Każdy kawałek posypać ziołami, solą i pieprzem, a na środek nałożyć po plastrze polędwicy, mozzarelli i dwa suszone pomidory bez skórki. Zwinąć roladki, starając się, żeby ser był całkowicie zakryty, co zapobiegnie wypłynięciu podczas smażenia. Na patelni rozgrzać olej, dolewając dla smaku trochę oleju z pomidorów, wrzucić parę gałązek tymianku i obsmażyć roladki z każdej strony. Wlać trochę wody i poddusić do miękkości. Jeżeli ma być to danie obiadowe sos można dodatkowo zaciągnąć mąką. Smacznego




Zabieramy ze sobą posiłek

1 komentarz:

  1. Wygląda tak apetycznie, że raczej mała szansa na zjedzenie później w kanapce :)
    Pozdrawiam,
    Jacek

    OdpowiedzUsuń