Reklama

środa, 1 października 2014

Ciastka kokosowe

Kruche kokosowe ciastka. Wzorowałem się na tym przepisie ,nieznacznie go zmieniając w związku z brakiem mąki ryżowej. Nie wiem jak bardzo wpłynęło to na smak, ale wiem,że wyszły bardzo dobre i będą często gościć w moim domu. Wszyscy lubią kokos :)




Składniki:

- 100 g masła,

- 3/4 szklanki cukru,

- 2 jajka,

- 200 g wiórków kokosowych,

- 160 g mąki pszennej,

- 40 g budyniu waniliowego

- 1 łyżeczka proszku do pieczenia.


Sposób przygotowania:

W misce utrzeć mikserem masło z cukrem, na koniec dodając jajka. Dosypać pozostałe składniki i wymieszać ręcznie. Z powstałego ciasta uformować małe kulki spłaszczając je na blasze i upiec.
Mnie najbardziej smakowały te lekko przyrumienione :)

2 komentarze:

  1. Kokosowe ciasteczka, moje ulubione :)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyszły pięknie :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń