Aromatyczna chrzanowa miruna
13:04Ryby lubimy w domu wszyscy i staramy się jeść je w różnych odsłonach. Dziś jedna z nich, moja wersja pieczona w piekarniku ;)
Składniki:
- 2-3 filety z miruny,
- 5 łyżek tartej bułki,
- 4 łyżki chrzanu,
- 4 łyżki oleju,
- natka pietruszki,
- sól,
- sok z cytryny.
Sposób przygotowania:
Filety delikatnie skropić sokiem z cytryny, lekko posolić i ułożyć na blasze do pieczenia. Na nie nałożyć, lekko dociskając panierkę, którą robimy mieszając bułkę, chrzan, olej i natkę. Całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do zrumienienia bułki. Ja zjadłem ją z brązowym ryżem i mizerią z ogórka. Oczywiście ryba może być dowolna. Smacznego.
0 comments