Reklama

sobota, 4 października 2014

Aromatyczna chrzanowa miruna

Ryby lubimy w domu wszyscy i staramy się jeść je w różnych odsłonach. Dziś jedna z nich, moja wersja pieczona w piekarniku ;)




Składniki:

- 2-3 filety z miruny,

- 5 łyżek tartej bułki,

- 4 łyżki chrzanu,

- 4 łyżki oleju,

- natka pietruszki,

- sól,

- sok z cytryny.


Sposób przygotowania:




Filety delikatnie skropić sokiem z cytryny, lekko posolić i ułożyć na blasze do pieczenia. Na nie nałożyć, lekko dociskając panierkę, którą robimy mieszając bułkę, chrzan, olej i natkę. Całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do zrumienienia bułki. Ja zjadłem ją z brązowym ryżem i mizerią z ogórka. Oczywiście ryba może być dowolna. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz