Reklama

wtorek, 7 października 2014

Ciasteczka orzechowe z cynamonem

Pyszne kruche ciasteczka upieczone z ciasta, które nie wymaga chłodzenia.



Składniki:

- 2 jajka,

- 125 g masła,

- 3/4 szklanki cukru,

- 1 łyżeczka proszku,

- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej,

- 1 szklanki mąki pszennej,

- 1,5 szklanki mielonych orzechów włoskich,

- 2 łyżeczki cynamonu.

Sposób wykonania:

Jajka, masło i cukier utrzeć mikserem, dodać pozostałe składniki i wymieszać łyżką lub ręką. Jeżeli ciasto bardzo się klei dodać trochę mąki pszennej. Formować kulki ,spłaszczyć ręką lekko zwilżoną wodą i widelcem odcisnąć wzorek. Piec do zrumienienia,u mnie to około 15 minut. Polecam.

4 komentarze:

  1. Orzechy i cynamon... pyszne jesienne smaki:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają super :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmm, wyglądają smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Polecam wypróbować, szczególnie przy nadmiarze orzechów ;)

    OdpowiedzUsuń