Ciasteczka orzechowe z cynamonem
15:59Pyszne kruche ciasteczka upieczone z ciasta, które nie wymaga chłodzenia.
Składniki:
- 2 jajka,
- 125 g masła,
- 3/4 szklanki cukru,
- 1 łyżeczka proszku,
- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej,
- 1 szklanki mąki pszennej,
- 1,5 szklanki mielonych orzechów włoskich,
- 2 łyżeczki cynamonu.
Sposób wykonania:
Jajka, masło i cukier utrzeć mikserem, dodać pozostałe składniki i wymieszać łyżką lub ręką. Jeżeli ciasto bardzo się klei dodać trochę mąki pszennej. Formować kulki ,spłaszczyć ręką lekko zwilżoną wodą i widelcem odcisnąć wzorek. Piec do zrumienienia,u mnie to około 15 minut. Polecam.
3 comments
Orzechy i cynamon... pyszne jesienne smaki:-)
OdpowiedzUsuńWyglądają super :D
OdpowiedzUsuńPolecam wypróbować, szczególnie przy nadmiarze orzechów ;)
OdpowiedzUsuń