Reklama

wtorek, 23 września 2014

Puszyste mini naleśniki

Dzisiaj obiad na słodko. W roli głównej naleśniki, które najlepiej smakują posypane cukrem pudrem i z dodatkiem domowego dżemu truskawkowego.



Składniki:

-  3 jajka,

-  2 łyżki cukru waniliowego,

-  1,5 szklanki mąki pszennej,

-  1/2 szklanki budyniu waniliowego,

-  1/4 szklanki oleju,

-  1 szklanka maślanki,

-  3/4 szklanki mleka,

-  1 łyżeczka proszku do pieczenia,

-  1/2 łyżeczki sody


Sposób przygotowania:

Białka ubić z cukrem waniliowym na sztywno. Do osobnej miski włożyć pozostałe składniki i zmiksować na jednolitą masę. Na koniec delikatnie wymieszać z białkami. Smażyć na rozgrzanej patelni bez tłuszczu.
Smacznego :)









Naleśniki na 100 sposobówNaleśniki na 100 sposobów



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz