Reklama

czwartek, 25 września 2014

Gulasz z kaszą

Klasyczny obiad. Dokładnych proporcji nie podaje, ponieważ każdy dosmacza według własnych upodobań.



Składniki:

- mięso od szynki wieprzowej,

- cebula,

- sól, pieprz,

- przyprawa warzywna,

- papryka mielona,

- kminek,

- olej do smażenia,

- mąka do zagęszczenia sosu.

Sposób przygotowania:

Mięso pokroiłem w większą, a cebulę w mniejszą kostkę. Dodałem przyprawy i wszystko podsmażyłem na dużej, głębokiej patelni. Kiedy się zrumieniło, dolałem wody i co jakiś czas uzupełniając ją, dusiłem do miękkości mięsa. Sos zagęściłem mąką wymieszaną z wodą. Zjadłem z kaszą jęczmienną i sałatką buraczano - paprykową.

2 komentarze: