Reklama

piątek, 12 września 2014

Knedle serowe ze śliwkami







Składniki:                                                                    

- 0,5 kg twarogu półtłustego,

- 1,5 szklanki mąki,

- 2 jajka,

- 2-3 łyżki roztopionego masła,

- śliwki.                                                                              











Sposób przygotowania:







Składniki włożyć do robota i wyrobić jednolite ciasto. Ciasto odstawić do lodówki na 1,5 - 2 godziny.





Odrywać po kawałku ciasta, na środek kłaść wypestkowaną śliwkę. Złączyć brzegi i uformować kulkę. Knedle do lekko osolonego wrzątku i gotować po wypłynięciu około 7 minut, zależnie od wielkości knedli. Podawać z jogurtem naturalnym i cukrem.




Śliwka - robaczywka!

1 komentarz:

  1. Bardzo apetycznie się prezentują, pyszne danie:)

    lekcje w kuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń