Piastowskie
17:22Dzisiaj kotlet piastowski, oczywiście wykonywany pod czujnym okiem dziadka. Myślę,że jak na pierwszy raz to wyszło całkiem nieźle. Właściwie razem z kotletem de volaille stawiam go na równej pozycji.
Składniki:
- 2 filety z piersi kurczaka,
- 4 plastry sera żółtego,
- 4 plastry szynki,
- 50 g masła,
- sól, pieprz, papryka,
- jajko,
- bułka tarta.
Sposób przygotowania:
Każdy filet rozkroić na pół w poprzek i cienko rozbić, najlepiej przez folię spożywczą. Posypać przyprawami i odstawić na chwilę. Następnie na każdy kawałek położyć szynkę ,ser i kawałeczek masła, tak, aby nic nie wystawało poza mięso.Teraz, pomagając sobie nożem najpierw zawinąć boki do środka, a potem całość zwinąć w roladkę. Odłożyć do lodówki do stężenia,potem panierować w jajku oraz bułce i smażyć na złoto.
2 comments
Mniam! 5 minut temu skończyłam obiad a znowu zrobiłam się głodna...
OdpowiedzUsuńSuper przepis na przyrządzenie ,fileta z piersi kurczaka
OdpowiedzUsuńwygląda apetycznie ,czuć smak i aromat ,soczyste kotleciki piastowskie, pyszności
Pozdrawiam