Reklama

sobota, 27 września 2014

Piastowskie

Dzisiaj kotlet piastowski, oczywiście wykonywany pod czujnym okiem dziadka. Myślę,że jak na pierwszy raz to wyszło całkiem nieźle. Właściwie razem z kotletem de volaille stawiam go na równej pozycji.



Składniki:

- 2 filety z piersi kurczaka,

- 4 plastry sera żółtego,

- 4 plastry szynki,

- 50 g masła,

- sól, pieprz, papryka,

- jajko,

- bułka tarta.


Sposób przygotowania:








Każdy filet rozkroić na pół w poprzek i cienko rozbić, najlepiej przez folię spożywczą. Posypać przyprawami i odstawić na chwilę. Następnie na każdy kawałek położyć szynkę ,ser i kawałeczek masła, tak, aby nic nie wystawało poza mięso.Teraz, pomagając sobie nożem najpierw zawinąć boki do środka, a potem całość zwinąć w roladkę. Odłożyć do lodówki do stężenia,potem panierować w jajku oraz bułce i smażyć na złoto.

2 komentarze:

  1. Mniam! 5 minut temu skończyłam obiad a znowu zrobiłam się głodna...

    OdpowiedzUsuń
  2. Super przepis na przyrządzenie ,fileta z piersi kurczaka
    wygląda apetycznie ,czuć smak i aromat ,soczyste kotleciki piastowskie, pyszności
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń