Kotlet de volaille
17:56Składniki:
- dwa filety z piersi kurzej,
- 100 g masła,
- sól, pieprz,
- słodka papryka,
- jajko,
- bułka tarta.
Sposób przygotowania:
Każdy filet rozkroić na pół (jak książkę) i cienko rozbić przez folię spożywczą, uważając, aby nie zrobić dziur. Posypać solą, pieprzem i papryką. Masło podzielić na cztery części, każdą ugnieść w stożek, położyć na środku fileta i pomagając sobie nożem zawijać mięso z każdej strony do środka.Należy zrobić to dokładnie,żeby masło podczas smażenia nie wypłynęło Uformowane kotlety schłodzić, po czym panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoto z każdej strony. Zależnie od wielkości fileta ,z jednego wychodzą 2-3 kotlety. Ja zjadłem je z ziemniakami i fasolką polaną bułką tartą.
Dla mnie rewelacja.
0 comments