Reklama

wtorek, 10 marca 2015

Pasta jajeczno - brokułowa

Pasta jajeczna ma wiele twarzy :) Obojętnie jaki składnik dodamy do podstawowego przepisu,  zawsze smakuje. Moja jest wzbogacona brokułami i fetą. Smaczna, wiosenna kombinacja, którą można zjeść na kanapce, wykorzystać jako nadzienie do jajek faszerowanych lub krojąc w wieksze cząstki, podać w formie sałatki :)





Składniki :

- 3 ugotowane jajka,

- 4 różyczki ugotowanego brokuła,

- szczypiorek,

- plaster fety,

- sól, pieprz,

- 2 łyżki majonezu.


Wykonanie :

Jajka posiekać, zetrzeć na tarce lub rozgnieść widelcem. Dodać drobno pokrojone brokuły, szczypiorek i pokruszoną fetę. Doprawić i wymieszać z majonezem.


  (Nie) nudna kanapka ed II Zastąp słoik pysznym daniem - III edycja Wielki Post 2015 Domowy Wyrób ALE JAJA!

12 komentarzy: