Reklama

czwartek, 4 czerwca 2015

Lody porzeczkowo - bananowe - samo zdrowie :)

Lody są dobre o każdej porze roku. Mając zestaw pomocniczy w zamrażarce możemy cieszyć się owocowym smakiem kiedy tylko zapragniemy. Robiłem już lody z tej serii jako dodatek do ciepłego ciasta cynamonowego. Ich smak możemy dowolnie zmieniać w zależności od upodobań. Mało składników, mało pracy:)


Składniki :

- zamrożony w plasterkach banan,

- zamrożone czarne porzeczki ( lub inne owoce ),

- łyżka cukru pudru.

Wykonanie :

Zamrożone owoce umieścić w robocie kuchennym, w misie z nożem i zmiksować na gładko. Przygotowane lody nakładać do miseczek, wafelków i zjadać ze smakiem.

Akcja lodowa 2015 Akcja lodowa 2015 Wiosenne słodkości! Domowy Wyrób

15 komentarzy:

  1. Smak i zdrowie , a jaki ładny kolorek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo pomysłowe i proste do wykonania, a jak smakowicie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Całe szczęście, że bez maszynki, bo jej nie mam i wszystkie przepisy do niej są dla mnie męczarnią!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też nie mam maszynki, a te lody są super i do zrobienia na zaraz :))

      Usuń
  4. Bardzo łatwy przepis. :-) Na pewno wypróbuję.
    Pozdrawiam i obserwuję.

    OdpowiedzUsuń
  5. Fajny przepis! Pozdrawiam i zapraszam też do mnie: http://sniadanieubasi.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  6. Wspaniałe. Takie domowe są najlepsze :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Rewelacyjny przepis, bo nie mam maszynki do lodów, na pewno wypróbuję:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo często robimy takie lody z mrożonych owoców :) Ten kolor <3

    OdpowiedzUsuń