Reklama

piątek, 10 kwietnia 2015

Jajka faszerowane na trzy sposoby

Jajka z kolorowymi farszami przygotowane na wielkanocny stół.



Składniki :

- 6 ugotowanych jajek.


Farsz chrzanowy:

- 3 łyżki twarożku naturalnego,

- 1 łyżeczka chrzanu,

- garść suszonej żurawiny,

- mielona słodka papryka,

- sól, pieprz.

Składniki farszu wymieszać, dodać posiekaną żurawinę i przyprawić. Nakładać na obrane i przekrojone jajka.


Farsz musztardowy:

- żółtka z jajek,

- 1 łyżeczka musztardy,

- 1 łyżka twarożku naturalnego,

- curry,

- sól, pieprz.

Żółtka jajek utrzeć z pozostałymi składnikami i napełnić połówki jajek.

Farsz ziołowy :

- 2 łyżki twarożku naturalnego,

- 1 łyżeczka majonezu,

- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,

- 2 łyżki posiekanego szczypiorku,

- łyżka posiekanych kaparów,

- sól, pieprz.

Składniki farszu wymieszać, doprawić i nałożyć na połówki jajek. Niedocenione Jajko

5 komentarzy:

  1. A ten Twój stół aż kipiał od smakowitości. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten chrzan z żurawiną mnie zaciekawił:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigdy faszerowanych jajek nie jadłyśmy... może i dziwne ale jajka zawsze wolałyśmy jeść wraz z różnymi sałatkami i sosami niż faszerowane nimi xD

    OdpowiedzUsuń