Reklama

sobota, 16 maja 2015

Warzywa pod serową kruszonką

Smaczna i szybka kolacja na ciepło. U mnie danie dla czterech osób, ale w większej porcji może z powodzeniem zastąpić obiad :)


Składniki :

- warzywa na patelnię ( 700 g ),

- ser mozzarella z ziołami,

- około 50 g tartego żółtego sera,

- około łyżki masła,

- 2 - 3 łyżki mąki,

- sól, pieprz,

- zioła prowansalskie,

- olej,

- pomidorki koktajlowe.


Wykonanie :










Warzywa podsmażyć na oleju, przyprawić solą i pieprzem. Przestudzić. Mozzarellę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, około dwóch łyżek odłożyć, a resztę wymieszać z warzywami. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i posypać kruszonką przygotowaną z mąki, sera żółtego, mozzarelli, soli i ziół. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać do lekkiego zrumienienia. Przed podaniem obłożyć pomidorkami.

3 komentarze:

  1. Pycha! super danie obiadowe bezmięsne

    OdpowiedzUsuń
  2. Bezmięsne obiady chętnie widzę na moim stole,w przeciwieństwie do mojego męża haha

    OdpowiedzUsuń