Reklama

czwartek, 28 maja 2015

Botwinka z makaronem

Zupa powstała na życzenie mamy :) Do jej przygotowania użyłem rosołu pozostałego z obiadu.



 Składniki :

- domowy rosół drobiowy,

- duży pęczek botwinki,

- ugotowana marchew ( z rosołu )

- ugotowany makaron,

- natka pietruszki,

- koperek,

- sól, pieprz,

- łyżka octu.


Wykonanie :

Botwinkę dokładnie wypłukać i pokroić. Wrzucić do niewielkiej ilości rosołu i ugotować do miękkości. Dolać dodatkową porcję rosołu, pokrojoną w plasterki marchew i ugotowany makaron. Całość doprawić solą, pieprzem i octem. Na koniec dosypać sporą ilość natki i koperku.


Nowalijki w kuchni

6 komentarzy:

  1. Bardzo lubię botwinkę. Wpraszam się na obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie jadłam botwiny z makaronem, ciekawa jestem jej smaku

    OdpowiedzUsuń
  3. Botwinki z takim dodatkiem to ja jeszcze nie kosztowałam. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam zupkę z botwinki. Kolor jest bardzo nęcący :)

    OdpowiedzUsuń