Reklama

środa, 6 stycznia 2016

Kotlety zapiekane z zieloną fasolką

Szybkie, smaczne i kolorowe, a do tego w miarę zdrowe danie.



Składniki :

- 6 - 8 cienkich kotletów schabowych,

- 450 g fasolki szparagowej ( użyłem mrożonej )

- 200 g pomidorków koktajlowych,

- łyżka oleju,

- sól, pieprz,

- oregano,

- 1/2 szklanki bulionu,

- 4 plastry żółtego sera,

- natka pietruszki.

Wykonanie :

Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie. Kotlety posypać oregano i pieprzem. Usmażyć na oleju z każdej strony, na lekko rumiano, podlać rosołem i chwilę dusić pod przykryciem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.Ugotowaną  fasolkę wymieszać z pokrojonymi pomidorkami, dodać oregano. Warzywa przełożyć na kotlety, na wierzch dając pokrojony w kostkę ser i zapiec w piekarniku. Wyjąć i posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego :)


6 komentarzy: