Kotlety zapiekane z zieloną fasolką
20:08Szybkie, smaczne i kolorowe, a do tego w miarę zdrowe danie.
Składniki :
- 6 - 8 cienkich kotletów schabowych,
- 450 g fasolki szparagowej ( użyłem mrożonej )
- 200 g pomidorków koktajlowych,
- łyżka oleju,
- sól, pieprz,
- oregano,
- 1/2 szklanki bulionu,
- 4 plastry żółtego sera,
- natka pietruszki.
Wykonanie :
Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie. Kotlety posypać oregano i pieprzem. Usmażyć na oleju z każdej strony, na lekko rumiano, podlać rosołem i chwilę dusić pod przykryciem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.Ugotowaną fasolkę wymieszać z pokrojonymi pomidorkami, dodać oregano. Warzywa przełożyć na kotlety, na wierzch dając pokrojony w kostkę ser i zapiec w piekarniku. Wyjąć i posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego :)
5 comments
Bardzo chętnie bym się poczęstowała :)
OdpowiedzUsuńIdealne danie i moje smaki
OdpowiedzUsuńSzczerze polecam :)
UsuńŚwietny obiadek, narobiłeś mi smaka
OdpowiedzUsuńPrzepyszne jedzonko:)
OdpowiedzUsuń