Reklama

czwartek, 28 sierpnia 2014

Pierogi z serem




Składniki:

Ciasto:

- 400 gramów mąki pszennej,

- 200 mililitrów gorącej wody,

- pół łyżeczki soli,

Nadzienie:

- 250 gramów twarogu,

- 1 paczka cukru waniliowego.

Sposób przygotowania:

Do miski wsypać mąkę, wlać gorącą wodę. Zagnieść elastyczne ciasto. Do innej miski włożyć twaróg, wsypać cukier i rozgnieść to. Ciasto rozwałkować i szklanką wyciąć kółka. Do kółek włożyć farsz, złożyć na pół i zakleić krawędzie widelcem. Zagotować wodę w garnku, do wrzącej wrzucić pierogi i gotować do wypłynięcia. Podawać polane śmietaną. Z porcji wychodzi około 25 sztuk. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz