Reklama

czwartek, 28 sierpnia 2014

Muffiny z czekoladą i czerwoną porzeczką



Te muffiny upiekłem z moim młodszym bratem Szymkiem.
 

Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej,
- 1 paczka cukru waniliowego,
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
- 3 łyżki cukru,
- 1 szklanka mleka,
- 1 jajko,
- 2 łyżki oleju 
- pół tabliczki czekolady,
- szklanka czerwonych porzeczek.

  Sposób przegotowania

Połączyć wymieszane osobno suche i mokre składniki. Dodać porzeczkę i pokruszoną czekoladę. Ciasto przełożyć do foremek, wstawić do piekarnika i piec do lekkiego zrumienienia (około 30 - 40 minut, zależnie od piekarnika ).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz