Kotlety makaronowe z paluszkami krabowymi
20:01Przepis, który mnie zaciekawił pochodzi z książeczki "Najlepsze kotlety ". Fajne danie, w szczególności jeśli zostanie nam makaron np. z rosołu :)
Składniki :
- około 250 g ugotowanego makaronu typu nitki,
- około 200 g paluszków krabowych, drobno pokrojonych,
- 3 łyżki koperku,
- czerwona papryka pokrojona w kostkę,
- 1/2 cebuli posiekanej,
- około 40 g żółtego, tartego sera,
- 2 jajka,
- około 2 - 3 łyżki mąki,
- mielony czarny pieprz, sól,
- olej do smażenia.
Wykonanie :
Makaron można trochę przesiekać nożem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i doprawić. Masę włożyć na 30 minut do lodówki. Uformować kotlety i smażyć na patelni, na oleju.
Myślę, że jeśli nie lubi się surimi można ten składnik zamienić np. na dowolną rybę, szynkę, mięso gotowane z kurczaka lub dodać inne warzywa.
10 comments
Super te kotleciki, zawsze u mnie po niedzieli zostaje trochę makaronu, więc fajnie można go spożytkować :).
OdpowiedzUsuńWtedy najlepiej takie zrobić :)
UsuńAle fajna propozycja kotlecików
OdpowiedzUsuńAle fajne danie, nie słyszałam jeszcze o takich kotlecikach:)
OdpowiedzUsuńfajne i smaczne :)
UsuńFajne te kotleciki, coś nowego. Na prawdę świetny pomysł
OdpowiedzUsuńDziękuję :))
UsuńPyszny obiad lub (jak dla mnie) też świetna opcja na drugie śniadanie :)
OdpowiedzUsuńNa drugie też mogą być, nawet w wersji na zimno :)
UsuńSuper Przepis. Świetny Artykuł.
OdpowiedzUsuń