Pieczeń rzymska ze szpinakiem
17:40Na niedzielny obiad wymyśliłem przepyszną pieczeń :)
Składniki:
Warstwa mięsna:
- ok. 1,5 kg mięsa mielonego,
- 2 małe cebule,
- 2 jajka,
- 6 łyżeczek ajvaru łagodnego,
- szczypiorek,
- sól, pieprz.
Farsz:
- 450g szpinak mrożony,
- 250g sera feta,
- sól, pieprz, czosnek granulowany.
Sposób przygotowania:
Do miski wkładamy mięso mielone, pokrojone w kostkę cebule oraz szczypiorek, jajka, ajvar łagodny i przyprawy. Mieszamy dokładnie składniki i zabieramy się za podsmażenie szpinaku który doprawiamy wedle uznania.
Pieczeń podałem z pieczonymi ziemniakami. Smacznego! :)
13 comments
Wygląda smacznie!
OdpowiedzUsuńi taka była! ;)
UsuńZa szpinakiem to coś dla nsd
OdpowiedzUsuńSzpinak i ser feta to dla mnie super połączenie :) Zapisuję przepis - i może wreszcie coś ugotuję ;)
OdpowiedzUsuńo tak uwielbiam te składniki razem 😋
UsuńWygląda fenomenalnie, a poza tym kocham ajvar! :D
OdpowiedzUsuńmiło mi ;>
UsuńSuper to wygląda i bardzo apetycznie spróbowała bym tego dania
OdpowiedzUsuńMój mąż uwielbia dania z mięsem mielonym. Już brakowało mi pomysłów,a tu proszę- takie pyszne danie. Zapisuję!
OdpowiedzUsuńCieszę się ;>
UsuńNigdy nie robiłam pieczeni rzymskiej osobiście, natomiast moja mama lubi nam dogadzać tym daniem.
OdpowiedzUsuńPodrzucę przepis mamie, może skorzysta ;)
OdpowiedzUsuńCzęsto robię takie pieczenie lub podobne. Pycha.
OdpowiedzUsuń