Ciastka orzechowe
10:43Pyszne, kruche i szybkie w wykonaniu ciasteczka. Orzechy włoskie z dziadkowego drzewa i babciny przepis sprawdziły się znakomicie :)
Składniki :
- szklanka mąki,
- szklanka zmielonych orzechów,
- 3/4 szklanki cukru,
- cukier waniliowy,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- 200 g masła.
Wykonanie :
Wszystkie składniki zagnieść na gładką masę, odrywać po kawałku i toczyć małe kulki. Spłaszczając układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 10 - 15 minut. pilnować stopnia zrumienienia, ponieważ za mocno przypieczone mogą zrobić się gorzkie.
2 comments
Uwielbiam takie proste i pyszne przepisy. Myślę, że będę musiała zaktualizować mój jadłospis odchudzający i czasami upiec sobie takie słodkości ;)
OdpowiedzUsuńnie podałeś jaka ma być mąka i jaki typ.
OdpowiedzUsuń