Ciastka orzechowe

10:43

Pyszne, kruche i szybkie w wykonaniu ciasteczka. Orzechy włoskie z dziadkowego drzewa i babciny przepis sprawdziły się znakomicie :)


Składniki :

-  szklanka mąki,

- szklanka zmielonych orzechów,

- 3/4 szklanki cukru,

- cukier waniliowy,

- łyżeczka proszku do pieczenia,

- 200 g masła.

Wykonanie :

Wszystkie składniki zagnieść na gładką masę, odrywać po kawałku i toczyć małe kulki.  Spłaszczając układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 10 - 15 minut. pilnować stopnia zrumienienia, ponieważ za mocno przypieczone mogą zrobić się gorzkie.

Również może ci się spodobać

2 comments

  1. Uwielbiam takie proste i pyszne przepisy. Myślę, że będę musiała zaktualizować mój jadłospis odchudzający i czasami upiec sobie takie słodkości ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. nie podałeś jaka ma być mąka i jaki typ.

    OdpowiedzUsuń