Tosty musztardowe
16:34Jest to doskonały sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa, ale tosty można oczywiście zrobić również ze świeżego pieczywa. Popularnie mówiąc chleb w jajku w moim domu był smażony od wielu lat, zazwyczaj jadany z ketchupem. Ja tym razem dodałem mu trochę pikanterii :)
Składniki :
- kromki chleba,
- 2 jajka,
- czubata łyżeczka ostrej musztardy,
- szynka,
- ser żółty,
- olej.
Wykonanie :
Jajka rozbełtać z musztardą. Kromki chleba maczać z obu stron w jajkach i usmażyć z jednej strony na rozgrzanym oleju. Jedną kromkę odwrócić, położyć na niej pokrojoną szynkę i ser. Przykryć drugą kromką, usmażoną stroną do sera. Całość obrócić na drugą stronę i smażyć na rumiano. Smacznego :)
10 comments
Bardzo fajne tościki. Lubię wszelakie podpiekane - odsmażane chlebki. :)
OdpowiedzUsuńMy też lubimy :)
UsuńŚwietny pomysł! Muszę takie zrobić :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na wykorzystanie pieczywa :) Tosty wyglądają mega smakowicie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
zaintrygował mnie ten przepis, bardzo ciekawy i na pewno go wypróbuję :}
OdpowiedzUsuńSwietny pomysł ;)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł:)
OdpowiedzUsuńJeszcze nie robiłam takich tostów, świetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńTakiego wydania tostów jeszcze nie jadłyśmy ale pamiętamy, że w dzieciństwie mama robiła nam oszukane schabowe i chleb obtaczała w panierce... to było przepyszne :D
OdpowiedzUsuńPamiętam jak dawno, dawno temu robiło się takie tosty. A jeszcze pamiętam jak po szkole biegało się po bułkę wypełnioną pieczarkami na gorąco :)
OdpowiedzUsuń