Warzywa pod serową kruszonką
21:21Smaczna i szybka kolacja na ciepło. U mnie danie dla czterech osób, ale w większej porcji może z powodzeniem zastąpić obiad :)
Składniki :
- warzywa na patelnię ( 700 g ),
- ser mozzarella z ziołami,
- około 50 g tartego żółtego sera,
- około łyżki masła,
- 2 - 3 łyżki mąki,
- sól, pieprz,
- zioła prowansalskie,
- olej,
- pomidorki koktajlowe.
Wykonanie :
Warzywa podsmażyć na oleju, przyprawić solą i pieprzem. Przestudzić. Mozzarellę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, około dwóch łyżek odłożyć, a resztę wymieszać z warzywami. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i posypać kruszonką przygotowaną z mąki, sera żółtego, mozzarelli, soli i ziół. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać do lekkiego zrumienienia. Przed podaniem obłożyć pomidorkami.
3 comments
Bardzo smaczne danie. :)
OdpowiedzUsuńPycha! super danie obiadowe bezmięsne
OdpowiedzUsuńBezmięsne obiady chętnie widzę na moim stole,w przeciwieństwie do mojego męża haha
OdpowiedzUsuń