Botwinka z makaronem
18:51Zupa powstała na życzenie mamy :) Do jej przygotowania użyłem rosołu pozostałego z obiadu.
Składniki :
- domowy rosół drobiowy,
- duży pęczek botwinki,
- ugotowana marchew ( z rosołu )
- ugotowany makaron,
- natka pietruszki,
- koperek,
- sól, pieprz,
- łyżka octu.
Wykonanie :
Botwinkę dokładnie wypłukać i pokroić. Wrzucić do niewielkiej ilości rosołu i ugotować do miękkości. Dolać dodatkową porcję rosołu, pokrojoną w plasterki marchew i ugotowany makaron. Całość doprawić solą, pieprzem i octem. Na koniec dosypać sporą ilość natki i koperku.
6 comments
Bardzo lubię botwinkę. Wpraszam się na obiad :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńNigdy nie jadłam botwiny z makaronem, ciekawa jestem jej smaku
OdpowiedzUsuńMakaron dużo w smaku nie zmienia :)
UsuńBotwinki z takim dodatkiem to ja jeszcze nie kosztowałam. :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam zupkę z botwinki. Kolor jest bardzo nęcący :)
OdpowiedzUsuń