Pasta jajeczno - brokułowa
15:10Pasta jajeczna ma wiele twarzy :) Obojętnie jaki składnik dodamy do podstawowego przepisu, zawsze smakuje. Moja jest wzbogacona brokułami i fetą. Smaczna, wiosenna kombinacja, którą można zjeść na kanapce, wykorzystać jako nadzienie do jajek faszerowanych lub krojąc w wieksze cząstki, podać w formie sałatki :)
Składniki :
- 3 ugotowane jajka,
- 4 różyczki ugotowanego brokuła,
- szczypiorek,
- plaster fety,
- sól, pieprz,
- 2 łyżki majonezu.
Wykonanie :
Jajka posiekać, zetrzeć na tarce lub rozgnieść widelcem. Dodać drobno pokrojone brokuły, szczypiorek i pokruszoną fetę. Doprawić i wymieszać z majonezem.
11 comments
Ciekawa propozycja pasty . Muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńWyobraziłam sobie jajeczka faszerowane taką pastę - pyszności :)
OdpowiedzUsuńTeż o tym myślałem :)
UsuńPycha! aż sie oblizałam
OdpowiedzUsuńBardzo smakowita !
OdpowiedzUsuńświetna sprawa! nawet jako wersja sałatki :)
OdpowiedzUsuńZgadza się :)
UsuńFantastyczny pomysł, zapisuję:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam tę pastę! :D
OdpowiedzUsuńkocham pasty, takiej jeszcze nie robiłam muszę koniecznie spróbować :)
OdpowiedzUsuńFajny smak:)
OdpowiedzUsuń