Jajka marynowane
17:09Długo zwlekałem z ich zrobieniem, ale ciekawość smaku zwyciężyła. Przepis zaczerpnięty z bloga Z Majeczką w kuchni. Od siebie dodałem buraczka marynowanego dla koloru i ząbek czosnku :)
Na zdjęciu : marynowane jajka są w kolorze różowym.
Składniki :
- ugotowane i obrane jajka,
- 1/4 szklanki octu,
- 1 szklanka przegotowanej wody,
- 1 łyżeczka soli,
- pieprz ziarnisty,
- ziele angielskie,
- listek laurowy,
- cebula czerwona pokrojona w plastry,
- ząbek czosnku,
- mały burak marynowany,
- trochę zalewy z buraków marynowanych.
Wykonanie :
Do zagotowanej wody dodać ocet, sól, ziele, pieprz i listek. Resztę składników włożyć do słoika z jajkami. Całość zalać zalewą i odstawić na minimum dobę.
9 comments
Nie jadłam takich marynowanych jajek:)
OdpowiedzUsuńTeż jadłem po raz pierwszy :)
UsuńJajka w ten sposób marynowane są przepyszne. Mikołaj...mistrzostwo :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :))
UsuńBardzo lubię marynowane jajka. Pięknie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńMi również zasmakowały :)
Usuńo jej jak pięknie wyglądają, pyszna sprawa :)
OdpowiedzUsuńBardzo mi się podobają takie jajka ;)
OdpowiedzUsuńRadość dla oka i podniebienia ,bardzo efektownie się prezentują .
OdpowiedzUsuńJa na pewno zjadłabym kilka takich marynowanych jajeczek.
Serwujesz nam same smakołyki )