Jajka faszerowane na trzy sposoby
17:13Jajka z kolorowymi farszami przygotowane na wielkanocny stół.
Składniki :
- 6 ugotowanych jajek.
Farsz chrzanowy:
- 3 łyżki twarożku naturalnego,
- 1 łyżeczka chrzanu,
- garść suszonej żurawiny,
- mielona słodka papryka,
- sól, pieprz.
Składniki farszu wymieszać, dodać posiekaną żurawinę i przyprawić. Nakładać na obrane i przekrojone jajka.
Farsz musztardowy:
- żółtka z jajek,
- 1 łyżeczka musztardy,
- 1 łyżka twarożku naturalnego,
- curry,
- sól, pieprz.
Żółtka jajek utrzeć z pozostałymi składnikami i napełnić połówki jajek.
Farsz ziołowy :
- 2 łyżki twarożku naturalnego,
- 1 łyżeczka majonezu,
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku,
- łyżka posiekanych kaparów,
- sól, pieprz.
Składniki farszu wymieszać, doprawić i nałożyć na połówki jajek.
4 comments
A ten Twój stół aż kipiał od smakowitości. :)
OdpowiedzUsuńTen chrzan z żurawiną mnie zaciekawił:)
OdpowiedzUsuńBardzo dobrze smakuje :)
UsuńNigdy faszerowanych jajek nie jadłyśmy... może i dziwne ale jajka zawsze wolałyśmy jeść wraz z różnymi sałatkami i sosami niż faszerowane nimi xD
OdpowiedzUsuń